Dostava i povrat

DOSTAVA

- Dostava unutar Hrvatske besplatna je za narudžbe iznad 200 HRK

Svijet igračaka će svaku zaprimljenu narudžbu obraditi i robu poslati pouzećem u najkraćem roku odnosno poslati robu u najkraćem roku po uplati. Ukoliko je narudžba odnosno uplata zaprimljena od ponedjeljka do petka do 15h, roba se šalje isti dan. Narudžbe i uplate zaprimljene u radne dane nakon 15h ili u neradne dane šalju se sljedeći radni dan.

Ukoliko je kod narudžbe došlo do pogreške ili promjene (nepotpuni podaci primatelja, nedostupnost proizvoda, promjena cijena i sl.), prije slanja narudžbe ćemo Vas kontaktirati radi dogovora o daljnjem postupanju. U tom slučaju rokom zaprimanja narudžbe smatra se vrijeme otklanjanja navedene pogreške ili promjene narudžbe.

Logistika je Intereuropa.

Način dostave i obavještavanje primatelja o pošiljci u nadležnosti je dostavne tvrtke odnosno pošte. Dostavu plaća primatelj, ukoliko nije drugačije navedeno.

Poslanu pošiljku možete pratiti u sustavu odabrane dostavljačke službe, za praćenje kliknite na odgovarajući logo u nastavku. Ne zaboravite da vaša pošiljka u sustavu dostavljačke službe možda neće biti vidljiva unutar prva 24 sata nakon slanja:


Praćenje poštanske pošiljke

Roba na odredište unutar Republike Hrvatske stiže idući radni dan po slanju.

U korisnikovom je interesu da ostavi potpune i točne podatke o adresi dostave, te kontakt broj mobilnog telefona.

Ukoliko očekujete pošiljku, imajte pripremljen identifikacijski dokument (osobna iskaznica, putovnica, vozačka dozvola i sl.) i provjerite je li vašu adresu lako pronaći (kućni broj, prezime na vratima), je li ispravno zvono i sl.

Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke uočite vidljiva oštećenja i manjkavosti, prijavite ih dostavljaču i nemojte preuzeti pošiljku. Zatražite od dostavljača upute o daljnjem postupanju ili nas direktno kontaktirajte.

Ukoliko ustanovite manjkavosti, kvarove i ostale neostatke u pošiljci, a koji nisu bili uočljivi izvana, kontaktirajte nas. Riješit ćemo problem u najkraćem mogućem roku, sukladno važećoj zakonskoj regulativi i dobrim poslovnim običajima.

Ukoliko primatelj ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Svijet igračaka zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.


POVRAT

Kupac ima pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda sukladno važećim zakonima odnosno jamstvenom roku. Preporučujemo da nas pri uočenom kvaru ili nedostatku neodložno kontaktirate.

Slanje robe u okviru reklamacije obavlja se o trošku kupca.

Kako bi ostvario pravo na reklamaciju, kupac je obvezan proizvode dostaviti u stanju u kojem ih je primio i u originalnoj ambalaži.

Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe, Svijet igračaka nije dužna izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.

Ukoliko je zahtjev za povratom novca ili zamjenom opravdan, Svijet igračaka će isto izvršiti u najkraćem roku, a dostavu zamjenskog proizvoda izvršiti o svom trošku.

Ukoliko vam je poslan pogrešan proizvod, potrebno je u roku od 8 dana izvijestiti Svijet igračaka. Troškove povrata i ponovne dostave u tom slučaju pokriva Svijet igračaka.

Ukoliko u očekivanom roku niste dobili pošiljku, kontaktirajte nas odnosno dostavnu tvrtku s podacima o vašoj pošiljci (broj paketa - tracking number, podaci o primatelju).